Tarvastu krossirada kostitab startijaid jäise kattega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna sõidetakse Tarvastu karikasarja teine etapp Raassilla krossirajal.
Täna sõidetakse Tarvastu karikasarja teine etapp Raassilla krossirajal. Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeval käis Raassilla krossirajal korralik veemöll. Kui soojemal ajal peletatakse rajakastmisega tolmu, siis seekord üritavad korraldajad kavandatavale krossisõidule jääga vürtsi lisada.

Peeter Peek
Peeter Peek Foto: Elmo Riig

Eeloleval pühapäeval peetakse Tarvastu motoklubi eestvedamisel Raassilla autokrossirajal kohaliku karikasarja teine osavõistus, milleks valmistumise tarvis seekord rada veega silutakse ja libedust juurde antakse.

«Oleme rada talviste võistluste tarvis kastnud varemgi – muidugi kui loodus seda on võimaldanud ning külmakraade on piisavalt,» kinnitas Tarvastu motoklubi eestvedaja ja üks ürituse korraldajaid Peeter Peek. «Seekord saab rada väga mõnusalt jäine. Oodata on huvitavad võistlust.»

Korraldajate sõnul on osalejate huvi karikasarja vastu väga suur ning nagu jaanuaris peetud esimese osavõistluse eel täitus stardinimekiri seegikord kahe päevaga.

«Paraku on nii, et üle saja osalejaga võistlust ühe päevaga enam pidada ei jõua, aga huvilisi oleks ilmselt rohkem kui sada,» selgitas Peek.

Esimene võistlusstart antakse Raassilla autokrossirajal pühapäeval kell 9.45. Alustatakse ühisstartidest sõitudega ning seejärel tulevad sprindid. Peeter Peek selgitas, et ühisstartidega alustamine ongi tänavuse sarja üks muudatusi. «Eks need ole publikule atraktiivsemad vaadata, aga peamine põhjus on veelgi proosalisem: juhul kui võistlusega pimeda peale jääme, on sprindimasinatel reeglina tuled. Autokrossi meeste autodel neid pole,» selgitas Peek.

Tarvastu autokrossi karikasarjas on kavandatud neli etappi. Esimene neist peeti jaanuaris ning teine saab teoks eeloleval pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles