Viljandi ettevõtjad kandideerivad aasta tegija tunnustusele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis tegutsevate ettevõtete Cleveron ja ON24 juhid Arno Kütt (pildil) ja Peep Kuld kandideerivad Eesti aasta ettevõtja tiitlile.
Viljandis tegutsevate ettevõtete Cleveron ja ON24 juhid Arno Kütt (pildil) ja Peep Kuld kandideerivad Eesti aasta ettevõtja tiitlile. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ärikonsultatsiooni- ja audiitorfirma EY annab tänavu üheksandat korda välja auhinna EY Eesti aasta ettevõtja. Rekordilise 1600 osaleja hulgast on tihedas konkurentsis sõelale jäänud kümme parimat, nende seas Viljandis tegutsevate ettevõtete juhid Arno Kütt ja Peep Kuld.

ON24 nõukogu liige Peep Kuld / Marko Saarm/Sakala
ON24 nõukogu liige Peep Kuld / Marko Saarm/Sakala Foto: Marko Saarm / Sakala

Nomineeritud aasta ettevõtjate sekka mahtunud viljandlased Arno Kütt ja Peep Kuld on mõlemad tegevad firmades Cleveron ja ON24. Esimene neist on tutud pakiautomaatide ja robotite tootja ning arendaja ning teine mullu Eesti suurimaks mööblimüüaks kerkinud veebikaubaja.

Kümne sõelane jäänud nominendi seast valib kõrgetasemeline žürii välja laureaadi, kes esindab Eestit juunis Monacos maailma aasta ettevõtja konkursil.

EY Eesti aasta ettevõtja 2017 nominendid on:

  • Arno Kütt ja Peep Kuld (pakiautomaatide ja robotite tootja Cleveron ja Eesti suurim mööblimüüja, veebikaubamaja ON24)
  • Urmas Hiie (Eesti suurim ventilatsiooniseadmete ja -tarvikute tootja ETS Nord)
  • Tõnis Siigur, Martti Siimann ja Marko Zukker (restoranid OKO, NOA ja Tuljak – OKO Restoranid)
  • Kadri Klaassen ja Rasmus Varunov (Baltikumi suurim laste mänguväljakute ning skatepark`ide tootja, pereettevõte Tiptiptap)
  • Anti Tammo ja Raigo Tammo (Eesti suurim terasprofiil- ja silemetalluste tootja ja eksportija, pereettevõte T-Tammer)

«EY Eesti aasta ettevõtja valimisel arvestatakse paljude kriteeriumidega: lisaks majandusedule ja äristrateegiale on olulised ettevõtte ühiskondlik-majanduslik mõju ning innovaatilisus, kuid tähtsaim roll on kanda inimestel, kes on ettevõtte loojad ja juhid. Žürii hindab nende juhtimisoskusi ja -kogemusi, väärtusi ja ärieetikat,» rääkis EY partner Ranno Tingas.

Tema kinnitust mööda osales konkursil tänavu 1600 ettevõtet ning juba finalistide hulka pääsemine on suur võit ja tunnustus. «Kõik nominendid on oma valdkondades tipptegijad ning neid teatakse nii Eestis kui kaugemal. Need on inimesed, kes kirjutavad Eesti nime suurelt maailmakaardile,» lausus Ranno Tingas.

Tema sõnul esindab «EY Eesti aasta ettevõtja» konkursi võitja kõiki Eesti ettevõtjaid, kehastades nende motivatsiooni, arusaamu ja tahet midagi olulist saavutada. «Eesti väiksus on ettevõtjale ühest küljest boonus ja teisest küljest väljakutse. Väikeses riigis on suurtega võrreldes kergem tippu tõusta, kuid väike turg seab oma piirid. Kõik tänavused nominendid arendavad oma tegevust ja otsivad kliente ka väljaspool Eestit,» lisas ta.

«EY Eesti aasta ettevõtja» žürii koguneb 9. märtsil, et kohtuda kõigi finalistidega ja valida nende seast välja võitja, kellele antakse tiitel ja auhind samal õhtul galaüritusel Kultuurikatlas.

Žüriisse kuuluvad Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Marika Priske (sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid), Reet Roos (Inspired Universal McCann), Viljar Arakas (EFTEN Capital) ning eelmise aasta võitja Jevgeni Kabanov (Zero Turnaround).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles