Avanes muusikariistade kolmas taotlusvoor

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtmise «Igal lapsel oma pill» eesmärk on riigi tähtpäevaks soetada lastele ja noortele muusikaõppeks vajalikke instrumente.
Ettevõtmise «Igal lapsel oma pill» eesmärk on riigi tähtpäevaks soetada lastele ja noortele muusikaõppeks vajalikke instrumente. Foto: ev100.ee

21. märtsini saavad muusikaõpet pakkuvad asutused esitada taotlusi lastele pillide ostmiseks. Taotlusvoor on osa Eesti Vabariigi 100. aastapäeva ühiskingitusest «Igal lapsel oma pill», mille eesmärk on riigi tähtpäevaks Eesti inimeste, riigi ja ettevõtjate abiga soetada lastele ja noortele muusikaõppeks vajalikke instrumente.

«Pillimänguoskus avab lastele täiesti uue imelise maailma ja seetõttu on uute pillide soetamine tõeliselt hea kingitus kõigile lastele ja noortele. Ühegi Eesti lapse pilliõpe ei peaks jääma pilli puuduse taha pidama,» rääkis EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli. Tänavu toetab riigikantselei pillide soetamist 330 000 euroga. Toetust saavad taotleda asutused, kes pakuvad muusikalist huviõpet: muusikakoolid, huvikoolid, kultuuri- ja noortekeskused ning orkestrid. Samuti saavad toetust taotleda lasteaiad ning muusikaringide tegemiseks üldhariduskoolid. Ostu rahastatakse kuni 80 protsenti pilli hinnast ning ülejäänud osa on taotleja omafinantseering. Täpsemat infot projekti tingimuste ja taotluse esitamise kohta saab siit.

Praegune on järjekorras juba kolmas taotlusvoor, üks voor tuleb veel 2018. aastal. Toetatud on tuhande pilli soetamist.

Lisaks taotlusvoorus osalemisele on kõik pillisoovijad teretulnud endast märku andma pill.hooandja.ee keskkonnas. See on ühisrahastusplatvorm, kus kõik head annetajad saavad oma panuse anda. Kõigile, kes pill.hooandja.ee keskkonnas koguvad oma projektile vähemalt 75 protsenti eesmärgistatud summast, garanteeritakse puudujääva summa eraldamine «Igal lapsel oma pill» eelarvest.

Ühiskingituse eestvedajad on Eesti muusikakoolide liit, Eesti puhkpillimuusika ühing, Eesti pärimusmuusika keskus, Eesti rütmimuusika hariduse liit, Eesti sümfooniaorkestrite liit ja riigikantselei EV100 korraldustoimkond.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Tulemas on Eesti rahva ja riigi ajaloo kõige ümmargusem ja suursugusem tähtpäev. Aastapäeva tähistatakse 2017. aasta aprillist 2020. aasta veebruarini. Lähem info ettevalmistuste kohta on veebilehel ev100.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles