Ilmub aasta linnu postmark

Maarja Möldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta linnu kujundusega ümbrik
Aasta linnu kujundusega ümbrik Foto: Eesti Post

Neljapäeval, 9. veebruaril annab Eesti Post koostöös Eesti ornitoloogiaühinguga välja aasta linnu postmargi, ümbriku ja postkaardi. Margil on kujutatud turteltuvi, kaardil kaelus-turteltuvi ning ümbrikule on jõudnud mõlemad tänavuse aasta linnud.

Loodud on ka esimese päeva eritempel.

Komplekti on kujundanud tuntud ja auhinnatud margikunstnik Vladimir Taiger, kes on aasta linnu marke kujundanud juba aastaid. Esimene postmark aasta linnu sarjas ilmus ornitoloogiaühingu algatusel 2001. aastal ja sellel oli kujutatud kiivitaja.

Eesti ornitoloogiaühing valis 2017. aasta linnuks turteltuvid. Eestis pesitseb selle perekonna kaks liiki: turteltuvi ja kaelus-turteltuvi. „Need kaks liiki on ühed kõige vähem uuritud linnuliigid Eestis. Pealegi on nende arvukus viimastel kümnenditel kiiresti kahanenud nii meil kui ka mujal Euroopas. Seepärast soovime neid liike inimestele tuttavamaks teha ja loodusvaatlejate abiga neist ka rohkem teada saada,“ selgitas tuviaasta eestvedaja Jaanus Elts.

Margikomplektiga saab tutvuda Eesti Posti kodulehel.

Aasta linnu kohta saab lähemalt lugeda ornitoloogiaühingu kodulehelt.

Aasta linnu tegevusi toetab keskkonnainvesteeringute keskus.

2017. aasta linnu postmark / Eesti Post

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles