Vaidlus šveitslastega tõi viljandlastele kopsaka kahjunõude

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui selle 2012. aastal Põhja-Saksamaal Trittau linnas valminud hinnalise gaasigeneraatori katus avati, ilmnes, et selle all olnud mahuti roostetab. See viis ettevõtete vaidluseni, mis tõi hiljuti Viljandi firmale VMT Ehitus kaasa ebameeldiva 170 000-eurose kulu.
Kui selle 2012. aastal Põhja-Saksamaal Trittau linnas valminud hinnalise gaasigeneraatori katus avati, ilmnes, et selle all olnud mahuti roostetab. See viis ettevõtete vaidluseni, mis tõi hiljuti Viljandi firmale VMT Ehitus kaasa ebameeldiva 170 000-eurose kulu. Foto: Erakogu

Viljandi Metalli gruppi kuuluv aktsiaselts VMT Ehitus pidi eelmise aasta lõpul kohtus sõlmitud kompromissi järel oma välismaisele koostööpartnerile maksma välja 170 000 eurot hüvitist. Viljandimaa mõistes on see silmapaistvalt suur valuraha.

Vahetult enne jõule Tartu maakohtust tulnud määruses on kirjas, et poolte kokkuleppel kohustub VMT Ehitus Šveitsi ettevõttele Axpo Kompogas Engineering AG seitsme pangapäeva jooksul eelnimetatud summa üle kandma. Sellega pandi punkt pikalt väldanud vaidlusele, mis võinuks halvemal juhul viljandlastele mitu korda kallimakski maksma minna.

VMT Ehitus tegi alltöövõtjana Šveitsi firmaga koostööd mitu aastat. Ühiselt rajati Saksamaa, Hollandi ja Šveitsi prügilatesse kümmekond biogaasigeneraatorit, millega muudetakse looduslikud jäätmed kasulikuks energiaallikaks. Viljandi ettevõtte roll oli seejuures toota ja paigaldada suuri, mitmekümne meetri pikkusi ja mitme meetri kõrgusi terasest mahuteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles