Repliik. Täpsustus kodumaise toidu asjus

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud reedel ilmunud «Repliigi» artikkel «Päris õige Eesti toit» oli eelkõige ajendatud kolleeg Üllar Priksi mõni aeg tagasi ilmunud tõdemusest, et turult ei saa enam ehedat Eesti kaupa («Tahan päris sööki» 31. jaanuari Sakalas).

Kuna «Repliik» ongi isiklikust vaatevinklist lähtuv arvamus, mitte ajakirjanduslik uurimus, kirjutasin omaenda ostukogemustele tuginedes, et eestimaist kaupa turul ja mujal siiski on. Eelkõige oli jutt suunatud toiduvõrgustiku OTT Toiduaidale. Ma ei lugenud üles kõiki turulette, kus head kaupa müüakse, sest ma ise pole neist kõigist oste teinud. On ilmselge, et ka teistel müüjatel on kodumaiseid tooteid.

Palun vabandust, kui jäi mulje – nagu ühe toimetusse saabunud protesti põhjal võib järeldada –, et head kaupa müüb vaid kaks letti. On ju rohkemgi eestimaise liha müüjaid, kuigi maheliha ei müü Viljandi turul minu teada keegi. Turult võib leida Polli õunu, hooajal kohalikke kitsepiimatooteid ja muud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles