Juhtkiri: Maakera kisub lapikuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänapäeval ei peaks olema vaja isegi mainida, et maakera on just nimelt maakera, see tähendab ümmargune. Ometi on lapiku maailma teooria uskujatest põhjust aasta-aastalt üha rohkem rääkida. Sageli on too sõnapaar – lapik maailm – kujund, millega tähistatakse pseudoteaduste uskumist. Ent ka inimesed, kes seavad Maa ümaruse täie tõsidusega kahtluse alla, on olemas.

Seetõttu võib pidada tillukeseks julgustükiks president Kersti Kaljulaidi eilset mõtteavaldust noore teadlase preemiate kätteandmisel: lapiku maailma teooriate vastu tuleb võidelda.

«Teadusele mõtlen viimasel ajal väga palju, sest maailm kasvatab inimesi, kes ei tee vahet teadusel ja pseudoteadusel. Väga oluline on aidata inimestel eristada teadust meelelahutusest,» ütles riigipea. «Tänapäeval, kui arvestatav osa inimestest on harjunud iga aasta alguses aastahoroskoopi ootama, on väga tähtis võidelda lapiku maailma teooriate vastu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles