Üks festival kestab, teine ootab oma aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helin-Mari Arder ja USA kitarrist, laulukirjutaja ja laulja Andy Fite esinevad pärimusmuusika aidas.
Helin-Mari Arder ja USA kitarrist, laulukirjutaja ja laulja Andy Fite esinevad pärimusmuusika aidas. Foto: Erakogu

Päike liigub kõrgemalt, päevavalge aeg venib pikemaks – läheneme aprillile, mil «Jazzkaar» toob kevade! Viljandisse toob kevade suurfestivali päkapikk või pöialpoiss «Viljandi Jazzkaareke», mille kava on koos ja veebruari teisel poolel jõuavad eelmüüki ka piletid. Selle avab 16. aprillil Hedvig Hanson, kavas on veel Agan Dunkel Quartet, 11-liikmeline orkester Trump Conception, Holler My Dears Austriast, Papanosh Prantsusmaalt. Punkti saab minifestival 25. aprillil Kristjan Randalu rahvusvahelistest muusikutest koosneva kvinteti kontserdiga «Limes Occidentalis».

Seni aga kestab festival «Talvejazz», mille programmist esimesena esinevad Viljandis Eesti džässi päikesekiire tiitlit kandev Helin-Mari Arder ning USA kitarrist, laulukirjutaja ja laulja Andy Fite, artistinimega Jazz Koomik Filosoof.

Helin-Mari Arder on Eesti üks aktiivsemaid lauljatare, kes astub üles Prantsuse šansoonide, Brasiilia bossanoovade, vaimulike laulude, džässklassika või oma muusikaga. Koostöö Andy Fite`ga algas 2007. aastal. Kaks erineva karakteriga muusikut täiendavad teineteist oivaliselt. Kontserdil tuleb esitusele Andy Fite originaallooming, mida muusikud esitavad põnevate duettidena.

Andy Fite on kirjutanud üle 500 laulu, tema loomingus põimuvad kaasakiskuvad improvisatsioonid hääle ja kitarriga. Ta on elanud üle 20 aasta Rootsis ning teeb koostööd sealsete muusikutega, ta õpetab džässvokaali, peab loenguid Rootsi ja Soome Ülikoolides ning käib aeg-ajalt meistriklasse ja kontserte andmas ka oma sünnimaal.

Helin-Mari Arderi ja Andy Fite kontsert Viljandi pärimusmuusika aidas on pühapäeval, 19. veebruaril kell 16. Festivali «Talvejazz» järgmised kontserdid Viljandis on laupäeval 4. märtsil, mil esineb Prantsuse akordioni ja saksofoni duo Rhizottom. Päev hiljem on taas Viljandis esinemas Islandi lauljatar Ragga Gröndal, kes mullu astus üles pärimusmuusika festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles