Raamatukogus tuleb rännulugude õhtu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme kell 17 tuleb Viljandi linnaraamatukogu Ameerika nurka lugusid jutustama giid, maailmarändur ja raamatu «Naeratava kuu inimesed» autor Ena Mets. Viljandi jutuõhtu on osa autori kahe ja poole nädala pikkusest Eesti-tuurist naeratava kuu inimeste ja teiste lugude saatel.

Autori sõnul valmis teos 2010. aastal ja inspiratsiooni selleks sai ta juba viis aastat varem, kui sattus esimest korda elama Brasiiliasse, kus kõik nähtamatud olendid ja reaalsused – spiritism, candomblé, libahundid, rääkimata kristlikest uskumustest – eksisteerivad võrdselt rahva materiaalse ja praktilise igapäevaga. Ena elas puslena kokkupandud perekonnas, kus juba nelja-aastasel lapsel oli pikk elulugu jutustada.

Lisaks Brasiiliale on autor elanud ja töötanud Prantsusmaal, Mongoolias ja Kolumbias. Praegu tegutseb ta giidi ja hüpnoterapeudina Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles