PÄEVAKOMMENTAAR Väike võib olla väga suur

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17 000 elanikuga väikelinnas asuv NFL-i meeskond New England Patriots võitis ööl vastu esmaspäeva Super Bowli. Fotol on karikat kättesaamas meeskonna suurim täht Tom Brady.
17 000 elanikuga väikelinnas asuv NFL-i meeskond New England Patriots võitis ööl vastu esmaspäeva Super Bowli. Fotol on karikat kättesaamas meeskonna suurim täht Tom Brady. Foto: Mark J. Rebilas/USA Today Sports

Kujutlege, et keegi teeks ettepaneku ehitada Viljandisse staadion, kuhu mahub 65 000 inimest. Ilmselgelt tunduks, et inimene vajab kiiresti ravi, sest mida võiks teha 18 000 elanikuga väikelinn maailma mastaabis hiigelsuure staadioniga. Nii pisikestesse linnadesse selliseid asju ei ehitata.

Ühes USA 17 000 elanikuga linnas aga selline staadion on ja seal mängiv klubi krooniti pühapäeval Ameerika jalgpalli profiliiga NFL-i meistriks. See klubi on maailma kõige suurema vaadatavusega spordisarja valitseja. Euroopasse üle kolides võiks seda võrrelda olukorraga, kus Viljandi Tulevik kroonitaks jalgpallis Meistrite liiga võitjaks.

Foxborough, kus tegutseb NFL-i meistriks kroonitud New England Patriots, pole muidugi lõpuni Viljandiga võrreldav. Napilt 30 kilomeetri kaugusel on 650 000 elanikuga Boston, paarsada kilomeetrit teisele poole jääb New York. Kokkuvõttes asub Foxborough piirkonnas, kus linnal ja linnal suurt vahet polegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles