PÄEVAKOMMENTAAR. Kas jätame tenniseklubi rahata? Kes kaotab rohkem: linn või tennis?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennisemaja on aastatega nii ära väsinud, et seda ei saa enam üldse kasutada. Väljakud on heas seisus vaid sobiva ilmaga. Tänavu kavatsevad linn, tenniseklubi ja investorid tennisekompleksi 400 000 euro eest uueks ehitada.
Tennisemaja on aastatega nii ära väsinud, et seda ei saa enam üldse kasutada. Väljakud on heas seisus vaid sobiva ilmaga. Tänavu kavatsevad linn, tenniseklubi ja investorid tennisekompleksi 400 000 euro eest uueks ehitada. Foto: Marko Saarm

„Kas tenniseklubi rahast ilmajätmine on õige?“ küsitakse Facebookis leheküljel Viljandi Kodanik. Küsimus on õige. Vastust võib igaüks ise pakkuda. Aga enne, kui vastama tõtata, tuleks ehk vaadata, mis võiks ühel või teisel juhul saada.

Kujutame nüüd ette, et linnajuhid teevadki südame kõvaks ja otsustavad: "Kui on määrus, siis kehtib see kõigile. Ühtemoodi. Tenniseklubi Fellin jääb nii tänavu kui järgmisel aastal 25 000 eurost ilma ja kogu jutt." Selline otsus oleks juriidiliselt kõige õigem. Aga edasi?

Kui nüüd pisut mõelda, siis veidi arrogantselt väljendudes tahavad poliitikud seda raha rohkem anda, kui tenniseklubi võtta. Viljandi kontekstis pole õige rääkida pelgalt klubist Fellin, vaid kogu tenniserahvast. Tennis on Viljandis õnnelik spordiala: siin on kokku saanud entusiasm ja raha ehk parim sümbioos, et midagi arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles