Riivo Jõgi pälvis aastapreemia

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riivo Jõgi juhatab Viljandi noorte sümfooniaorkestrit.
Riivo Jõgi juhatab Viljandi noorte sümfooniaorkestrit. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna, 4. veebruaril anti XII noorte laulupeo "Mina jään" sümfooniaorkestrite esimeses eelproovis kätte Eesti sümfooniaorkestrite liidu aastapreemiad, mille pälvisid dirigent Riivo Jõgi ja õpetaja Katrin Talmar. Aastapreemiaga tunnustatakse Riivo Jõgi aktiivset kontserttegevust ning pühendunud tööd laste- ja noorteorkestritega. Esimest korda väljaantava pedagoogipreemiaga tunnustatakse Tallinna muusikakooli ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) õppejõu Katrin Talmari pühendunud ja tulemusrikast tööd nii noorteorkestrite juures kui ka laulupeo repertuaari koolitusprojekti juhtimisel.

Riivo Jõgi on Põlva muusikakooli keelpilliorkestri, Viljandi noorte sümfooniaorkestri, Nõmme muusikakooli sümfooniaorkestri ja XII noorte laulupeo “Mina jään” sümfooniaorkestrite liigi dirigent, kelle pühendumine oma erialale on tunnustust leidnud ka väljaspool Eestit.

“Riivo Jõgi on dirigendina suure meeskonna juht, kes tegutseb nii protsessi atraktiivsuse kui lõpptulemuse kunstilise täiuslikkuse saavutamise nimel, luues sellise meeleolu, et muusikud tulevad hea meelega ka järgmisesse proovi. Esinemistel oskab ta noori motiveerida endast parimat andma – ikka oma mõnusa huumorimeele , artistlikkuse ja sarmiga” nentis Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra.

Tallinna muusikakooli viiuliõpetaja, neljanda ja viienda klassi keelpilliorkestri ja sümfooniaorkestri dirigent, EMTA pedagoogilise praktika õppejõud Katrin Talmar on EMTA interpretatsioonipedagoogika instituudi ja Eesti sümfooniaorkestrite liidu koostööprojekti eestvedaja. Selle projekti raames abistavad EMTA keelpilli- ja puhkpilliüliõpilased Eesti noorteorkestreid XII noorte laulu- ja tantsupeo kava õppimisel ja ettevalmistamisel. Seni on kümme üliõpilast käinud noori pillimängijaid juhendamas Kärdla, Narva, Paide ja Rapla orkestrilaagris. Osalejate tagasiside on olnud tunnustav ja positiivne. EMTA üliõpilased on saanud väga vajaliku orkestrijuhendamise kogemuse ning võimaluse panustada suure muusikapeo õnnestumisse.

Neljandat korda väljaantava preemia nominentide hulgas olid veel dirigendid Kaspar Mänd, Jose Page ja Jüri Schleifman, pedagoog Tekla Tappo, Harjumaa keelpilliorkester, Tartu ülikooli sümfooniaorkester ning Tallinna ülikooli sümfooniaorkestri ansamblid. Eelmised laureaadid olid 2014. aastal Tonio Tamra, 2015. aastal Jüri-Ruut Kangur ja Tallinna ülikooli sümfooniaorkester (dirigent Martin Sildos) ning 2016. aastal Kaido Otsing.

Sümfooniaorkestrite liit esindab 29 tegutsevat noorte sümfoonia- ja keelpilliorkestrit. Liidu peamised eesmärgid on noorteorkestrite festivalide ja kontsertide korraldamine ning nende tegevusele kaasaaitamine, samuti orkestripillide õppe propageerimine ja sümfooniaorkestrite esinemise korraldamine laulupeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles