Lõbus vaadata, huvitav lugeda

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubandustegelane Karl Luht
Kaubandustegelane Karl Luht Foto: Evald Reier

Ülo Alo Võsari panus Viljandi kultuuriellu on kaalukas. Eriti tuleb esile tõsta teda kui kultuuriloolast: ta teab aegu ja inimesi ning on oma mälestusi ilmekalt ja heas keeles jäädvustanud.

Paljud on ilmunud Sakalas, mõned on küllap ilmumatagi. Kas ei ole Viljandi linna või kultuurkapitali maakondliku ekspertgrupi kohus ärgitada ja aineliselt toetada kõigi nende sisukate tekstide kõvade kaante vahele koondamist? Autor on veel tegus ja võimeline seda ise tegema, nii et selleks on just õige aeg. Ülo Alo Võsari iseloomu teades on raske eeldada, et ta ise kuhugi abi paluma läheb ja projekte kirjutama hakkab. Initsiatiiv peaks tulema mujalt.

Need mõtted tekkisid, sirvides tema järjekordset, Ülo Alo nime all koostatud raamatut «Näost näkku Eiaga». See Ove Lainase toel ilmunud trükis on pühendatud Viljandi tuntud kunstnikule ja karikaturistile Evald Reierile (Eiale), kelle terava sulega joonistatud naljapildid ei taba mitte ainult portreteeritava näojooni, vaid annavad ühtlasi selle inimese täpse iseloomustuse, nagu raamatu kokkupanija on kirjutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles