Juhtkiri. Uued ajad, uued alad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Antiikolümpiamängudel oli kavas pankraation – tänapäeval tutvustamist vajav spordiala, milles on ühendatud rusikavõitlus ja maadlus. Nüüdisajal seda olümpiamängudel ei näe, aga on palju uusi alasid. Näiteks taliolümpiamängude kavva kuulub vigursuusatamine. Ala, millel teeb suuri tegusid Kelly Sildaru.

Maailm on pidevas muutumises ja spordimaailm ei ole erand. On pika ja lühema ajalooga spordialad, aga mitte tuntud ehk õiged ning vähem tuntud ehk valed alad.

Ka traditsioonilised võistlusalad võivad meile võõrad olla. Näiteks sumomaadlus sai eestlastele tuttavamaks pärast seda, kui selles saavutas edu Kaido Höövelson ehk Baruto Kaito. Tema esiletõusmise järel sai oma riigi sportlastest lugu pidavale eestlasele vaat et auasjaks end selle ala põhijoontega kurssi viia. Kelly Sildaru edu mõjul tekkis samasugune põhjus tutvuda vigursuusatamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles