Vald lükkas krossiraja vastaliste kompromissettepaneku tagasi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakrossirada ilmus Karksi valla idaosas Vana-Virite talu maadele 2013. aasta suvel. Sellest ajast on rajatis koha peremehe ja naabrite vahel paksu verd põhjustanud. Vaidluse lõppu pole esialgu näha.
Erakrossirada ilmus Karksi valla idaosas Vana-Virite talu maadele 2013. aasta suvel. Sellest ajast on rajatis koha peremehe ja naabrite vahel paksu verd põhjustanud. Vaidluse lõppu pole esialgu näha. Foto: Marko Saarm

​Karksi vald lükkas tagasi Mäeküla ja Sudiste piiril tegutseva erakrossiraja vastu võitlevate elanike hiljutise kompromissiotsimise ettepaneku. Seepärast on nüüd halduskohtu otsustada, kuidas aastaid vindunud tüli edasi läheb.

2013. aastal Vana-Virite talu maadele rajatud motokrossirada tõusis avalikkuse huviorbiiti, kui ümbruskondsed elanikud hakkasid kurtma, et rajal kihutavate mootorrataste müra ei lase neil oma kodus enam rahu ja vaikust nautida.

Seejuures on naabrid eesotsas Sambla talu peremehe Andres Liinati ja Pisina talu perenaise Liivi Jõega väljendanud korduvalt veendumust, et rada on ebaseaduslik ja sündinud hulka õigusnorme eirates – näiteks pole sel ehitus- ja kasutusluba. Muu hulgas on vastalised avaldanud arvamust, et pingelise olukorra õiglane lahendus oleks see, kui rada täielikult lammutataks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles