Karksi valla kooli õpilasesindus on teistele mentor

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta noorteühenduse auhinna pälvis August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi õpilasesindus.
Aasta noorteühenduse auhinna pälvis August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi õpilasesindus. Foto: Silver Gutmann

Kolmapäeva õhtul Tallinnas Balti jaama ootepaviljonis peetud Eesti noorsootöö tunnustusüritusel nimetas haridus- ja teadusminister Mailis Reps aasta noorteühenduseks August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi õpilasesinduse.

Noortevaldkonna tunnustusüritust korraldavad haridus- ja teadusministeerium koostöös Eesti noorsootöö keskusega (ENTK). ENTK direktori Edgar Schlümmeri sõnul on õpilasesindus eeskujuks ja mentoriks ka teistele Viljandimaa õpilasesindustele.

«Kitzbergi gümnaasiumi õpilasesinduse mõju ei piirdu ainult oma kooli või linnaga. Ka teistel maakonna õpilasesindustel aidatakse luua koostöövõrgustikku ning ollakse abiks teisteski küsimustes,» märkis Schlümmer ning lisas, et Karksi valla kooli õpilasesindus on aktiivne õpilaste esindaja koolielus ning tegeleb noorte probleemidega.

Õpilasesindus korraldab kooli noortele harivaid ja meelelahutuslikke ettevõtmisi.

Riiklik noorsootöötajate tunnustamine sai alguse 2006. aastal ja on kujunenud pikema tunnustusprotsessi lõppsündmuseks. Riiklikule tunnustamisele eelnevad sageli kohalikud või maakondlikud konkursid ning tunnustamisüritused. Tänavu esitati kokku 183 kandidaati 11 kategoorias.

Konkurss ja tunnustusauhindade pidulik kätteandmine kannab eesmärki esile tõsta noorsootöösse panustanud ning valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil. Lisaks on üritus mitteformaalne aastakokkuvõtete tegemise koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles