Meisterlüpsja Leida Peips ei taha vanu aegu meenutada

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile 80-aastaseks saanud Leida Peips nautis torti kõige lähemate keskel. Pojapoeg Herti Peips oli tulnud külla oma 11-kuuse poja Erkiga.
Eile 80-aastaseks saanud Leida Peips nautis torti kõige lähemate keskel. Pojapoeg Herti Peips oli tulnud külla oma 11-kuuse poja Erkiga. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallas Päril elava legendaarse meisterlüpsja Leida Peipsi nime tuleb teada ristsõnades ja temast on tehtud nalju. Eile 80-aastaseks saanud naise elus nendel mälestustel aga kohta pole

«Siis oli teine aeg, ma ei taha seda vanat aega üldse meenutada. Olen ammu välja lülitanud ennast sellest. Nüüd elan uut elu. Vanainimese elu. Noor põlvkond tuleb peale,» ütles omaaegne töökangelane. 

Kui Sakala eile juubilari õnnitlema läks, arvas too esimese hooga, et tuldi vallast. Meedias talle esineda ei meeldi – ei meeldinud varemgi. Õde Aita Laanjärv utsitas aga tagant, et tuleb ikka rääkida ja tähelepanusse positiivselt suhtuda. «Ei ole sul häda! Ära laida, kiida ennast!» ütles ta Leidale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles