Algas terviseradade kuu «Vabariigi terviseks!»

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Üllar Priks / Sakala

Veebruar on Eestis terviseradade kuu «Vabariigi terviseks!», millega kutsutakse kõiki terviseradadele liikuma. Eestis on üle saja terviseraja, kus ei ole liikmemaksu ega hapnikupuudust ning mis ootavad liikumishuvilisi kogu aeg.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhi Alo Lõokese sõnul on terviseradade kuu eesmärk kutsuda inimesi loodusesse värske õhu kätte liikuma sõltumata vanusest, liikumisviisist ja tempost. «Oma tervise ja hea enesetunde jaoks saab iga inimene väga palju ära teha. Selleks sobivadki kodulähedased terviserajad. Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril kutsume aga kõiki koos terviseradadele liikuma, et teha ühiselt maakerale mitu ringi peale,» kõneles Lõoke.

Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Viktor Burkivski

Eesti Olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on terviseradade kuu suurepärane soojendus järgmisel aastal tulevaks vabariigi sajandaks aastapäevaks. Siis kutsutakse kõiki kinkima Eesti riigile tema aastapäevaks sada päeva liikumist," lausus Sõõrumaa.

Eestis on üle saja terviseraja, kus saab suusatada, joosta, käia, rattaga sõita ja jõutreeningut teha, mõnes kohas ka kettagolfi mängida või uisutada. Meelepärase sportliku tegevuse leiab igaüks. Terviseradade kasutamine on tasuta ning ka aega pole vaja broneerida. Liikuda saab soovikohaselt üksi, sõprade, pereliikmete või isegi viisaka koeraga.

Terviseradade kuul kingivad paljud treenerid ja sportlased tervislikuma vabariigi nimel kõigile huvilistele treeningu oma lemmikrajal. Teiste seas on huvilistele lubanud tasuta treeningu anda Tõnu ja Toomas Tõniste, Jaan Kirsipuu, Sandra Raju, Rene Meimer, Taivo Kitsing, Tanel Ader ja Kristiina Stõkova. Info treeningute aja ja koha kohta leiab terviseradade kodulehelt ja Facebookist.

Ettevõtmine «Vabariigi terviseks!» kulmineerub 24. veebruaril, kui kõik on oodatud üle Eesti terviseradadele liikuma, et teha ühiselt mitu ringi ümber maakera. Liikumiskilomeetrite arvestus käib reaalajas internetis, kirja saab ennast panna terviseradade kodulehel ja liituda väljakutsega Endomondos.

Veebruari jooksul tehakse videointervjuusid radade kasutajate ja rajameistritega. Internetis saab vaadata näitleja Argo Aadli videoklippe enim levinud põhjustega, mis takistavad paljudel trennitegemist, kuid millele mõtlemine muudab need takistused naeruväärseks.

Kõik terviseradade kuust osavõtjad on lahkesti palutud lisama oma sotsiaalmeediapostitustele hashtagid #terviserajad ja #terveeestieest.

Info terviseradade ja terviseradade kuu üritustega on üleval kodulehel terviserajad.ee ja Facebookis. Info uueneb pidevalt, nii et lehti tasub külastada ikka ja jälle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles