Naiskodukaitse tähistab aastapäeva fotonäitusega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

2. veebruaril, Tartu rahu aastapäeval avab Naiskodukaitse kõikides Eesti maakondades organisatsiooni tegevust kajastava fotonäituse, millega antakse avalöök Eesti suurima naisorganisatsiooni 90. aastapäeva üritustele.

Naiskodukaitse esinaise Airi Toomingu sõnul annavad fotonäitused väikse läbilõike Naiskodukaitse olemusest, tunnistavad, et me väärtustame oma minevikku, ent samas oleme pidevas arengus. „Eesti riigi kaitse sõltub meist kõigist, meestest ja naistest. «Tänu Naiskodukaitsele panustab ligi 2500 naist vabatahtlikult turvalisemasse Eestisse. Me oleme uhked ja täname kõiki oma vabatahtlikke liikmeid,» sõnas Tooming.

Selle aasta lõpuni maakonniti kogu Eestis ringi rändavatel näitustel saab näha fotosid organisatsiooni ennesõjaaegsest tegevusest kuni tänapäevase hästi organiseeritud juhtimisstruktuuri ja väljaõppega Naiskodukaitse ülevaateni.

Tallinnas avatakse juubelinäitus 2. veebruaril riigikogus, kuhu see jääb üles 28. veebruarini. Samal päeval avatakse kell 18 näitus Viljandimaal Kolga-Jaani rahvamajas.

Naiskodukaitse loodi 2. septembril 1927 ja taasloodi 1991. aastal mitmes Eesti paigas. Naiskodukaitse on loomisest peale aidanud kaasa rahva kaitsetahte kasvatamisele ning toetanud naiste ühiskondlikku aktiivsust ja nende sotsiaalsete oskuste arengut. Oma tegevusega toetab Naiskodukaitse Kaitseliidu riigikaitseliste eesmärkide saavutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles