Juhtkiri. Kahekordne hoop

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Tagantjärele targana võib tõdeda: Ärma skandaal on juba mõnda aega lõhnanud sedaviisi, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) peab oma nõrgalt põhjendatud otsuse eest võtma kogu vastutuse. Kui rahandusministeerium teatas pärast auditi tegemist, et tema hinnangul tulnuks Toomas Hendrik Ilveselt tagasi küsida 90, mitte 10 protsenti toetusest, paistis enam-vähem kindel olevat, et puhta nahaga EAS olukorrast välja ei tule.

Eile saigi teatavaks, et sihtasutuse juhatus otsustas 90 protsenti osaühingule Ermamaa antud toetusest abikõlbmatuks arvata ja maksta ligi 152 000 eurot Euroopa Komisjonile ise kinni. Ilveselt summa sissenõudmiseks ei nähta juriidilist alust. «Ise olime saamatud,» võiks EAS-i juhatuse seisukoha kokku võtta.

Otsus on iseenesest ootuspärane ja arusaadava loogikaga, aga annab üldsuse õiglustundele paraku kahekordse hoobi. Tunnistati, et Ermamaale tulnuks esitada suurem tagasimakse nõue, ent samal ajal võeti enda eksimustele viidates rahaline vastutus. Kuid EAS-i rahakott on sama hästi kui maksumaksjate rahakott.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles