Mulgi valla nimeks saab Mulgi vald

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kinnitas eile seitsme moodustuva liitvalla nimed, mille üle kohanimenõukogu oli rahulolematust avaldanud. Kaks nime kinnitati sellisena, nagu ühinevad omavalitsused olid soovinud. Üks neist on Abja, Halliste ja Karksi valla ning Mõisakülla linna liitumisel tekkiv Mulgi vald.

Valitsus kaalus enne otsuse tegemist nii kohanimenõukogu ettepanekuid kui omavalitsuste endi arvamusi. Riigihalduse minister Mihhail Korb avaldas pressiteate vahendusel usku, et tehtud valikud said parimad võimalikest.

Kohanimenõukogu leidis, et Abja, Karksi ja Halliste valla ning Mõisaküla linna ühinemisel loodavale omavalitsusele valitud nimi on geograafiliselt ja kultuurilis-ajalooliselt eksitav, sest hõlmab vähem kui pool ajaloolise Mulgimaa territooriumist. Seetõttu tehti valitsusele ettepanek lisada nimele hargtäiend, näiteks Lääne-Mulgi või Abja-Mulgi. Samuti peeti sobilikuks omaaegsetest kihelkonnanimedest lähtuvat Halliste-Karksi nime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles