IT-tõrgete tõttu on kiirpasside väljastamine häiritud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Eilsest esineb tõrkeid isikut tõendavate dokumentide andmebaasis ning seetõttu viibib kiirkorras taotletud passide väljastamine. Kiirkorras ID-kaardi taotlemine häiritud ei ole.

Infosüsteemi tõrke tõttu pole praegu võimalik uute dokumentide infot andmebaasi kanda, mistõttu ei jõua kiirkorras passi taotlenud inimeste dokumendid teenindusse tavapärase kahe tööpäeva jooksul. Kõigi praeguseks kiirkorras passi taotlenud inimestega võtab amet eraldi ühendust.

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) piiri ja rahvastikukorralduse valdkonna juht Allan Poola ütles, et meeskond tegeleb vea põhjuse otsimisega ning parandab selle esimesel võimalusel. «Politsei- ja piirivalveameti teenindused kasutavad infosüsteemi ka teiste dokumentide väljaandmiseks ja need tööd häiritud ei ole. Praegu ei tööta infosüsteemi passide väljastamisega seotud osa,» lisas Poola.

PPA identiteedi ja staatuste büroo juht Margit Ratniku sõnul võetakse tõrkest hoolimata kiirkorras väljastatava passi taotlusi vastu, kuid inimesi informeeritakse, et dokument ei pruugi kahe tööpäevaga nendeni jõuda. «Tõrke kõrvaldamise järel korraldame esimesel võimalusel dokumentide kulleriga teenindusse viimise ning anname parima, et kiirkorras taotletud passid viivituseta inimesteni jõuaksid,» rääkis Ratnik.

Praegu ootab kiirkorras passi 105 inimest. 31 puhul hakkab dokumendi väljastamise tähtaeg saabuma ning ühel juhul on tähtaeg käes.

Keskmiselt annab PPA iga nädal kiirkorras välja kuni 400 passi.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles