SEB panga sularahatehingu lähevad automaatidesse (2)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu pakub Eestis välkmakseid ainult SEB Pank.
Praegu pakub Eestis välkmakseid ainult SEB Pank. Foto: Elmo Riig / Sakala

1. märtsist lähevad SEB Paide ja Viljandi kontor üle tänapäevsele automatiseeritud sularahateenindusele ehk sularahatehinguid saab edaspidi teha pangakontori iseteenindusalal automaatides. Erinevalt pangakontorist on automaadid avatud ööpäev läbi ja nii ei ole sularahatehingud ajaliselt piiratud.

SEB Lõuna regiooni juht Indrek Lass kõneles, et inimeste tarbijakäitumine on märgatavalt muutunud: kliendid eelistavad sularaha asemel järjest enam kaardiga maksta ja igapäevapanganduse tehingud on liikunud kontorist elektroonilistesse kanalitesse. Seetõttu on valdaval osal klientidest vaja pangakontoris käia vaid kord aasta või kahe jooksul. Sellest tulenevalt on kontorid muutunud tehingute tegemise keskustest nõustamiskeskusteks. «Sularahateenused ei kao kontorist kuhugi, need jäävad kõikidesse kontoritesse alles. Neid saab edaspidi kasutada iseteenindusalal asuvates sisse- ja väljamakseautomaatides, lisaks on tehingute tegemine automaadis tunduvalt soodsam või tasuta võrreldes pangatöötaja vahendusel tehtud tehinguga,» kõneles Indrek Lass.

Paide ja Viljandi kontori töötajad nõustavad kliente ja sõlmivad igapäevapanganduse, laenu-, liisingu-, kogumis-, investeerimis-, pensioni-, kindlustus- ja teisi lepinguid. Kontori lahtiolekuaegadel juhendavad pangatöötajad kliente, kes soovivad abi pangaautomaadi kasutamises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles