Kurikamõrvar ootab karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik nõudis eile kurikamõrvar Vjatšeslav Bajukile 20-aastast vangistust.

Prokuröri hinnangul on Bajuki süü mõrvas, mõrvakatses, vägistamises ja purjuspäi autojuhtimises tõendatud ning mees peaks saama 20-aastase vangistuse. Sellest rangem karistusmäär oleks olnud vaid eluaegne vangistus.

Bajuki kaitsja vandeadvokaat Aleksandr Kustov leidis, et mõrv tuleks ümber kvalifitseerida tapmiseks, sest tema hinnangul ei esinenud julma ja piinavat viisi. Mõrvakatse peaks kaitsja arvates ümber kvalifitseerima kehaliseks väärkohtlemiseks, vägistamises tuleks Bajuk aga sootuks õigeks mõista.

1. märtsil alanud protsessil tunnistas Bajuk end süüdi vaid osaliselt. Ta võttis omaks, et üks naine suri tema löökide tagajärjel, kuid ei tunnistanud, et tegemist oli mõrvaga julmal ja piinaval viisil.

Teise noore naise mõrvakatses ei tunnistanud Bajuk süüd üldse. Samuti väitis mees kohtule, et ta pole süüdi vägistamises. Bajuk võttis täielikult omaks vaid purjuspäi autojuhtimise, mis on talle süüks pandavatest kuritegudest kergeim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles