Ruslan Trochynskyist sai ametlikult Eesti kodanik

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandis elav ja töötav ukrainlasest rahvamuusik Ruslan Trochynskyi sai eile kätte Eesti isikutunnistuse ja passi. «Sõbrad, kaasmaalased, tervitage mind! Teie ees seisab Eesti ja Euroopa Liidu kodanik, ukrainlane!» kirjutas president Ilveselt 2015. aastal Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvinud muusik oma Face­booki lehel.

Ruslani tee Eesti kodakondseks algas juba 2004. aastal, kui ta folkansambli Haydamaky koosseisus Eestisse festivalile tuli. Tallinna lennujaamas kohtas ta oma tulevast abikaasat. Praegu on paaril kolm last ning kodu Männimäel. 2005. aastast alates veab Trochynskyi ansamblit Svjata Vatra, mille mänedžer on tema abikaasa Terje.

13 aastat tagasi Eestisse asunud mees sooritas kodakondsuse saamiseks vajalikud eksamid 2015. aastal. Märkimisväärset eneseületust need eesti keelt praegu vabalt valdavale mehele ei tähendanud, keeletestid läbis ta mängleva kergusega, saades maksimumilähedased punktid. Veidi keerulisemaks osutus vaid eesti keeles kirjutamine. Mehe teadmisi kontrolliti ka Eesti seaduste tundmises, raskusi ei valmistanud talle seegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles