Tähtkuju nimega Eestlane

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Me armastame horoskoope. Kes avalikult, kes salaja. Tihtilugu ei saa lehest tähtsamaid uudiseidki lappama hakata, enne kui oma tähemärgi alt ees ootava päeva ennustused loetud pole. Kas ma võidan täna lotoga? Kas mu ellu tuleb suur armastus? Kas mind ootab palgatõus? Kui mitte täna, siis ehk homme. Või ülehomme. No millalgi peab ju ometi vedama!

Sama kindel kui see, et maakera on ümmargune, on tõsiasi, et iga eestlane teab täpselt, kas ta on Kaljukits, Neitsi või Ambur. Kes teie olete? Mina näiteks olen Lõvi. Eriti hästi olen ma kursis oma tähtkuju positiivsete omadustega: hea juht, võluv võrgutaja, kaastundlik kuulaja... Ega negatiivseid külgi olegi vaja endal teada, neid teavad ju teised. Kergesti ärrituv, allaandja, armukade... Eks ole. 

Horoskoobid on nii-öelda vaimne tugi. Kark või käimisraam, kui lubate. Nagu igasugune usk. Ja uskuma peab, muidu vajub maailm kokku justkui kaardimaja, kui selle ehitajal tuleb ootamatult aevastus peale. Me vajame kinnitust, et homme on parem. Või kui pole parem, teame vähemalt lihased pingule tõmmata, enne kui päikesepõimikusse hoop lajatatakse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles