Nutitelefoni aku peab vastu vabalt üle nädala, juhul kui ainult rääkida

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes soovib telefoniga vaid rääkida ja keda nutifoni olemus ei heiduta, võib kõnelemiseks soetada just säärase aparaadi. Kui keerata targa masina lisavõimalused miinimumini, kestab aku kõneldes pikalt. Isegi siis, kui juttu jätkub kauemaks.
Kes soovib telefoniga vaid rääkida ja keda nutifoni olemus ei heiduta, võib kõnelemiseks soetada just säärase aparaadi. Kui keerata targa masina lisavõimalused miinimumini, kestab aku kõneldes pikalt. Isegi siis, kui juttu jätkub kauemaks. Foto: Elmo Riig

No mis hala see olgu! Kas tõesti saab nutitelefoni aku tühjaks ühe päevaga? Pikk katse näitab, et kui kasutada nutifoni vaid kõnelemiseks, kestab aku kenasti terve nädala ja kauemgi. Kusjuures rääkida jõuab selle ajaga mitu tundi.

Klassikaliste nuputelefonide valik muutub kauplustes üha nirumaks ja kui need lõpuks üldse müügilt kaovad, ei jää ka viimastel mohikaanlastel üle muud kui soetada endale nutitelefon – mis siis, kui soov on telefoni vahendusel ainult vestelda ja lisaks ehk mõni sõnum saata.

Mina kui nuputelefoni omanik arvan, et nutitelefoni on selle suuruse tõttu ebamugav kaasas kanda ja mõneti tülikas on sellega ka helistada. Aga pole halba heata: nutitelefoni aku on mahukas ning aparaat oskab seda üksnes kõnefunktsiooni tarbeks säästlikult kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles