Viljandi otsib kultuurimajale ehitajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kuulutas Viljandi linnavalitsus välja riigihanke Viljandi kultuurimajale remontija leidmiseks.


Pool aastat tagasi lükkasid linnajuhid kultuurimaja remontimise pakkumised kõrge hinna tõttu tagasi ja lasid arhitektil projekti ümber teha, et ehitust odavamaks muuta.

Uue plaani järgi tulevad hoone keldrisse ladu ja garderoobid. Kõige enam peaks muutuma kultuurimaja fuajee, kuhu on kavandatud ka seni teisel korrusel asunud kohvik. Teisele korrusele on plaanitud tantsijate proovisaal ning noortekeskuse ja administratsiooni tööruumid. Kolmandale korrusele ehitatakse kooride ja puhkpilliorkestri kooskäimisruum. Remondi käigus saab kultuurimaja lifti, et ka liikumisraskustega ja puuetega inimesed hoones liikuma pääseksid.

Maja kordategemiseks ning sisustuse ja tehnika soetamiseks on selle aasta linnaeelarves 564 979 eurot Euroopa tõukefondide raha, millele linn kavatseb lisada omaosalusena 99 702 eurot. Eskiisprojekti koostas arhitekt Raivo Mändmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles