Viljandi trikisuusataja lööb laineid USA mainekas spordiajakirjas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trikisuusataja Timo Jeeger mullu jaanuaris Jüris mahajäetud tööstusalal. Ühendriikides väljaantav maailma suurim suusaajakiri Skiing Magazine valis selle pildi oma läinud aasta kümne parema foto hulka.
Trikisuusataja Timo Jeeger mullu jaanuaris Jüris mahajäetud tööstusalal. Ühendriikides väljaantav maailma suurim suusaajakiri Skiing Magazine valis selle pildi oma läinud aasta kümne parema foto hulka. Foto: Roman Neimann

Ameerika Ühendriikides väljaantav maailma suurim suusaajakiri Skiing Magazine valis Eesti fotograafi Roman Neimanni tehtud foto Viljandi trikisuusatajast Timo Jeegerist oktoobrikuu numbrisse ning äsja ka läinud aasta kümne parema foto hulka.

Foto on tehtud Tallinna–Tartu maantee ääres kümme aastat pooleli olevana seisnud ja veidi kummituslikuna mõjuval Jüri tööstusalal. «Omal ajal taheti sinna teha logistikakeskust, aga raha vist lõppes enne valmimist otsa,» lausus Jeeger.

Timo Jeeger ja Roman Neimann, kunstnikunimega Vanaisa, nägid erakordses paigas suusafoto tegemiseks head võimalust juba varem ning mullu otsustasid nad katset teha.

«Kui me sinna läksime, oli selle talve kõige külmem ilm, ligikaudu –25 kraadi, ja sellise temperatuuriga on raske hüpet ehitada,» rääkis Jeeger. Aluse, millelt hüpata, tegid nad elektritöödel kasutatavast kaablirullist ja kusagilt leitud vanast uksest. Lund sulatasid nad soojapuhuriga.

«Hoogu tõmbasime spetsiaalse vintsi abil. Paraku kippus see tõrkuma, seega pidime seadeldist vahepeal kohapeal parandama,» meenutas trikisuusataja. Esimesel hüppel tundus asi päris lootusetu, sest uksele kantud lumi lendas temaga koos sealt minema ja kõike tuli otsast alustada.

«Teisel või kolmandal katsel saime foto kätte ja kõigil olid suunurgad kõrvuni. Inimestele võib tunduda, et mis see pildistamine siis on, aga tegelikult kulub maailmatasemel foto tegemiseks pikki tunde.»

Jeeger lisas, et tema koostööst Roman Neimanniga on selles ajakirjas ilmunud veel viis fotot ja lähiajal peaks rohkemgi pilte ilmuma. Tallinnast pärit fotograaf Roman Neimann on teinud televisioonile reklaame ja muusikavideoid, sealhulgas ansamblitega Ewert and the Two Dragons ja Elephant from Neptunes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles