Soolane Sooglemäe

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest, et Sooglemäele kavandatakse mulgi elamuskeskust, annavad praegu väliselt märku vaid kaks kohalike mustritega kirjatud kemmergut.
Sellest, et Sooglemäele kavandatakse mulgi elamuskeskust, annavad praegu väliselt märku vaid kaks kohalike mustritega kirjatud kemmergut. Foto: Rannar Raba

Millalgi eelmise aasta lõpul palus Sakala uudistejuht ühel mu kolleegil kaardi peal täpselt näidata, kus asub kallihinnaliseks mulgi kultuuri keskuseks kavandatav Sooglemäe talukompleks. Mõni hetk hiljem naasis ajakirjanik printerist väljalastud pildiga, millel oli näha muheda olemisega karu palgil, käpad rippu, lösutamas. «Näe, siin,» tähendas kolleeg ja vedas musta markeriga rasvase noole mõmmiku taguotsa juurde.

See oli nali, mitte solvang. Ometi näib, et mingis mõttes tabas too ajakirjanik sama naela, mille pihta on viimasel ajal hakanud tasakesi toksima ka mulgid ise.

On ilmne, et osa Viljandimaal elavaid mulke – õigemini ajaloolisele Mulgimaale jäävate omavalitsuste juhte – ei pea Valgamaa territooriumil asuva Sooglemäe arendamist maksumaksja raha eest sugugi nii iseenesestmõistetavaks ja kiiduväärseks, kui seda seni on paista lastud. Ehkki põhimõtteliselt nähakse mulginduse edendamises tarvilikku tööd, on neid, kelle arvates pole kümnete tuhandete eurode investeerimine naabermaakonda parim mõte olukorras, kus endal ootab otse ukse all lahendamist sada märksa põletavamat probleemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles