Toomas Hendrik Ilves pälvis suure auhinna

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Elmo Riig

President Toomas Hendrik Ilves pälvis Saksa mõttekoja Bertelsmanni Fondi 2017. aasta Reinhard Mohni auhinna «Tark riik: ühendatud. Intelligentne. Digitaalne». Valitsuse, hariduse ja avalike teenuste digitaliseerimise edendamise eest määratud 200 000 euro suurune auhind antakse Ilvesele kätte 29. juunil Güterslohis korraldataval tseremoonial.

Fond märgib oma teates, et kümneaastase ametiaja jooksul muutis Toomas Hendrik Ilves Eesti digitaliseerimise presidendi vastutusalaks, pürgides selle sihi poole järjepidevalt ja targu.

«Eesti on näidiseksemplar sellest, kuidas Saksamaa digitaliseerimine võiks tulevikus välja näha,» ütles teate vahendusel Bertelsmanni Fondi juhatuse liige, Reinhard Mohni tütar Brigitte Mohn. «Toomas Hendrik Ilves tutvustas digitaliseerimist koolides ja klassiruumides kümme aastat enne nutitelefoni leiutamist. Ta taipas enne paljusid teisi, kui tähtis on digitaalsete oskuste varajane vastuvõtmine ja omandamine.»

Saksamaa kunagise ärimehe, Bertelsmanni meediakorporatsiooni ülesehitaja Reinhard Mohni auhind antakse igal aastal ühele silmapaistvale üleilmselt aktiivsele isikule, kel on olnud tähtis roll sotsiaalsete ja poliitiliste probleemide lahendamises. Varem on selle auhinna pälvinud näiteks ÜRO endine peasekretär Kofi Annan, Poola poliitik Tadeusz Mazowiecki ning korruptsioonivastane organisatsioon Transparency International.

Toomas Hendrik Ilves kommenteeris uudist oma Facebooki lehel jagades lühidalt, et tal on au ja ta on tänulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles