Suure-Jaani mees võitis pokkeriga 85 000 eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokker
Pokker Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval PokerStarsis peetud maailma suurimal iganädalasel pokkeriturniiril võitis Suure-Jaani pokkeriklubi esindav hobimängija Tarmo Sengbusch 85 000 eurot.

«Seni olen mänginud pokkerit pigem pubitasemel ning sõprade seltskonnas,» rääkis suurematel online turniiridel alles pool aasta tagasi mängima hakanud Tarmo Sengbusch endast veebiportaalile jokker.ee.  «Ühesõnaga täielik amatöör!»

Tarmo Sengbusch
Tarmo Sengbusch Foto: Erakogu

Esimesed kolm-neli tundi kulges turniir talle üsna rahulikult, esimesed suuremad pangad sai ta kätte alles viiendal-kuuendal mängutunnil. Öösel kella kahest-kolmest oli mees endalegi üllatuseks koguni chipleader. «Kaart jooksis tõepoolest väga hästi ning ka õnne oli kuhjaga. Küllap siis algaja õnn, mis muud,» võttis tšempion üliedukalt lõppenud turniiri kokku. Lähemalt saab Sengbuschi muljeid lugeda siit

22. jaanuaril olnud «Sunday Millioni» turniirist võttis osa 5229 mängijat ning auhinnafond ulatus üle miljoni dollari. Esinelik otsustas sõlmida diili ning kuigi eestlane oli selle tegemise hetkel chiplooser, õnnestus tal mitmel korral üsna lootusetust seisust välja tulla ning viimaks võita. Esikohaga kaasnes 91 853-dollariline ehk pisut üle 85 000 euro suurune auhinnaraha.

See polnud küll Eesti pokkerimängijate esimene ega ka suurim hitt «Sunday Millionil», kuid siiski märkimisväärne tulemus. Esimese eestlasena võitis Madis Ormisson turniiri «PokerStars $500,000 Guaranteed» («Sunday Millioni» eelkäija) juba 2005. aasta detsembris, 2013. aasta veebruaris krooniti aga «Sunday Millioni» tšempioniks  Uku Valner.

Eestlaste rahaliselt suurima «Sunday Millioni» võidu läbi aegade sai aga viljandlane Janno Jerlakas, kes pani 2014. aasta märtsis taskusse koguni 270 000 eurot. Tema koht oli seejuures neljas, kuid et see oli «Sunday Millioni» kaheksanda aastapäeva juubeliturniir, võttis sellest osa koguni 46 586 pokkerientusiasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles