Jüri Ratas selgitas oma ettepanekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Peaminister Jüri Ratas lükkas tagasi kodakondsuse teemal vallandunud kriitika, kinnitades, et tema ettepanek ei tähenda kodakondsuse andmise nullvarianti ning praegused kodakondsuseta Eesti alalised elanikud peavad Eesti kodakondsuse saamisel ikkagi täitma kodakondsusseaduses sätestatud lojaalsusnõuet.

«Kindlasti pole ma öelnud, et tegu on nullvariandidga,» ütles Jüri Ratas (pildil) riigikogu infotunnis. «Lähtun kodakondsusseaduse kuuendast paragrahvist ega sea ühtegi selle alapunkti kahtluse alla.»

Kodakondsusseaduse kohaselt peab välismaalane, kes soovib saada Eesti kodakondsust, olema vähemalt 15-aastane. Tal peavad olema pikaajalise elaniku elamisluba või alaline elamis­õigus ning registreeritud elukoht Eestis. Muude, peamiselt paiksusnõuete kõrval peab ta olema ka lojaalne Eesti riigile ning andma vande olla ustav Eesti põhiseaduslikule korrale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles