Juhtkiri. Kaksmeelne partei

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Keskerakonnale on ammusest ajast omane komme, mida võiks nimetada kaksmeelseks. See väljendub selles, et eestikeelsele auditooriumile räägitakse üht juttu, aga vene keele kõnelejatele edastatakse kui mitte sootuks teine sõnum, siis vähemasti esitatakse see hoopis teistsuguses toonis.

Jüri Ratase esimeheks tõusmise ning Keskerakonna valitsusse pääsemise järel tekkis põhjendatud lootus, et niisugune komme kaob unustuse hõlma. Nüüd tuleb paraku nentida, et see ootus ei ole vähemalt seni täitunud.

Jüri Ratas ise ütles hiljuti Radio Svobodale antud intervjuus, et Keskerakonna huvi on, et kõik inimesed, kes on elanud siin 25 aastat või rohkem, saaksid Eesti passi. Kui sellest tekkis eestikeelses meedias poleemika, asus Ratas kinnitama, et ei toeta niinimetatud kodakondsuse nullvarianti ehk passe ei hakata niisama andma. Ent esitagem nüüd suurele ringile küsimus: kas vene keelt kõnelevad raadiokuulajad said asjast ikka samamoodi aru?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles