Viljandlased valmistuvad britte peibutama mobiilse rahakotiga

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paytailori mobiilse rahakoti idee elluviimisega on Viljandis Lossi tänaval väikses büroos ametis Birgit Nisu, Marvin Helstein, Rode Luhaäär, Kaiko Kaur ja Lauri Mäe. Lisaks ostetakse vajadust mööda arendusteenuseid sisse kümmekonnalt spetsialistilt.
Paytailori mobiilse rahakoti idee elluviimisega on Viljandis Lossi tänaval väikses büroos ametis Birgit Nisu, Marvin Helstein, Rode Luhaäär, Kaiko Kaur ja Lauri Mäe. Lisaks ostetakse vajadust mööda arendusteenuseid sisse kümmekonnalt spetsialistilt. Foto: Elmo Riig

Kaks aastat Eestis uudset mobiilsete maksete süsteemi katsetanud ja arendanud Viljandi idufirma Paytailor valmistub avama oma teenust Suurbritannias Oxfordis.

Ettevõtte juht ja üks asutajaid Rode Luhaäär hindas firma senist arengut jõudsaks ja ootuspäraseks. 2015. aasta algul Viljandi pubis Tegelaste Tuba ja kaupluseketis Juustukuningad kasutusele võetud rakendus toimib nüüdseks ligi 40 Eesti müügikohas, näiteks Viiratsi Pagari Kösti poes, kultuuriakadeemia kohvikus, aga ka Saaremaal restoranis Mais ja Tallinnas liikuvates taksodes Välk.

Samas nentis Luhaäär, et ettevõtmine on endiselt algusjärgus. «Pole mõtet salata: meie tegelik eesmärk on hakata pakkuma konkurentsi sellistele suurtele tegijatele nagu Google, Samsung või Apple. Brexitist hoolimata usume, et Suurbritannia on hea värav mujale maailma. Ühtlasi olen ise Oxfordis õppinud ja arvan end sealseid olusid päris hästi teadvat,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles