Võimuliit ei toeta Viljandis tasuta bussisõidu taastamist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis loodud eakate tasuta bussisõitude korras on vastuolu. Pensionäride ühenduse esindaja sõnul ei jätku ettenähtud kordadest neile, kellel on bussiga sõita vaja, samas on sõitasoovijaid hoopis vähem, kui linn aasta tagasi eeldas.
Viljandis loodud eakate tasuta bussisõitude korras on vastuolu. Pensionäride ühenduse esindaja sõnul ei jätku ettenähtud kordadest neile, kellel on bussiga sõita vaja, samas on sõitasoovijaid hoopis vähem, kui linn aasta tagasi eeldas. Foto: Elmo Riig

Mullu arvestasid Viljandi linnajuhid, et eakate tasuta bussisõidule kulub 125 000 eurot. Kui tänavu summa kokku löödi, selgus et 27 000 eurot jäi üle. Just sellele viidates pole võimupoliitikud nõus taas piiramatult tasuta bussisõitu lubama.

«Kui isegi ettenähtud summat ära ei kulunud, ei näe me põhjust tasuta bussisõidule lisaraha anda,» selgitas linnapea Ando Kiviberg. Nii ongi eelarve koostajad vanemate kui 65-aastaste inimeste bussisõidu raha hoopis vähendanud ja seda on eelarves 105 000 eurot.

Opositsioonipoliitikud on neljapäeval saabuvat volikogu istungit ja seal kinnitamisele tulevat linnaeelarvet silmas pidades teinud ettepaneku eakate tasuta bussisõidule kavandatavat summat suurendada. Sotsiaaldemokraatide arvates peaks see olema 160 000 eurot, Keskerakond lepiks 145 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles