Parkuuriv kaameramees Metskülast

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkuurimisega on Kaukvere tegelnud pisut vähem kui kümme aastat.
Parkuurimisega on Kaukvere tegelnud pisut vähem kui kümme aastat. Foto: Erakogu

Kauri Kaukvere on ehe näide sellest, kuidas lapselik uudishimu võib suunata vaheldusrikka ning proovikive pakkuva ameti omandamise juurde. Huvi filminduse vastu on viinud selle Jakobsoni kooli lõpetanud noormehe õppima Birminghami ja plaanide kohaselt peaks ta sealt saama operaatori elukutse.

Öelgu vanemad, mis tahavad – pole vist last, kes ei armastaks aeg-ajalt telepurgi ees aega surnuks lüüa. Kui tüdrukud eelistavad ehk romantilisemaid kinotükke, siis poiste pärusmaaks jäävad mõistagi filmid, kus tärisevad relvad ja plahvatavad autod ning kus pilvelõhkujate akendest piiluvad sisse hiiglaslikud koletised.

Ei olnud teistsugune ka pisikesest Metsküla külast pärit Kauri Kaukvere. Poisikesena olid tema lemmikžanrid just seiklus- ja ulmefilm ning neid neelas ta sinise ekraani vahendusel tundide viisi. Ainult et mitte päris tavapärasel moel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles