Ilm kipub uisumaratonile saatuslikuks kujunema

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääraja korrashoidja ja Mulgi uisumaratoni korraldaja Kristjan Kivistiku meel oli eile keskpäeval üpris must.
Jääraja korrashoidja ja Mulgi uisumaratoni korraldaja Kristjan Kivistiku meel oli eile keskpäeval üpris must. Foto: Marko Saarm

«See on kohutav, kurb tunne on, aga mis sa teed – ilma ei saa ju valida,» laiutas 7. Mulgi uisumaratoni korraldaja Kristjan Kivistik nõutult käsi, kirjeldades olukorda, mis eile keskpäeval Viljandi järvel ja jäärajal valitses.

Vihma sadas lakkamatult ning kogu uisurada oli vee alla mattunud. Kivistik möönis, et kui sula jätkub, ei saa maratoni väljakuulutatud ajal ehk eesootaval pühapäeval pidada.

Maratoni korraldamiseks on paljude teiste kooskõlastuste hulgas vaja luba päästeametilt, kes on enese kanda võtnud veeohutuse eest seismise. Loa saamise taotlus jõudis eile Viljandimaa päästepiirkonna juhataja Jüri Sooviku postkasti, aga vastama Soovik eile ei tõtanud. Tema sõnul tuleb enne, kui saab positiivse vastuse anda, ilma- ja jääolusid üsna kriitiliselt hinnata. «Olen korraldajatega suhelnud ja võin öelda, et neil on jääoludest ülevaade ja nad suudavad adekvaatselt ohtu hinnata,» lausus Soovik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles