Juhtkiri. Keegi ei taha koni matta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

​Kui kompaniiülem leiab kas või ühe vales kohas vedeleva suitsukoni, võib ta anda korralduse see maha matta. Ja see ei käi nii, et konipillaja uuristab taskunoaga mätta sisse pisikese augu. Koni matusest võtab osa kogu sats ja  igaüks saab ülesande kaevata sigaretijäänusele suur säng.

Sõjaväelik kord, kus ühe hooletuse või hoolimatuse tõttu kannatavad kõik, kehtib ka seakatku puhul. Ainult et kui kompaniiülem võib ka korralduse andmata jätta, siis kodusea nakatumise korral niisugust mänguruumi ei ole: kolme kilomeetri raadiuses on ohustatud tsoon ning kümne kilomeetri raadiuses järelevalvetsoon koos kõigi reeglitega. Kusjuures hiljem võivad veel Euroopa «ülemused» oma pitsitavad meetmed tarvitusele võtta.

Põhja-Lätit tabas hiljuti Aafrika seakatku puhang. Olgu see meie seapidajatele ja neile, kel seakasvatusega pistmist, hoiatuseks, et taudioht ei ole ka praegu, talvel, kaugeltki möödas. Kõiki bioohutusnõudeid tuleb järeleandmisi tegemata järgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles