Holstre-Pollis on oma väike Lapimaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel päikeselisel talvepäeval oli Holstre-Polli tervisekeskuses suusarõõmu nautimas palju naerusuiseid spordimehi. «Minu poolt saab see paik 100 plusspunkti, käin ka suvel siin jalutamas. See on nagu väike Lapimaa,» sõnas eakamapoolne soomlane Henrik Kennää, kes on viimased neli aastat elanud Viljandis.

Kärstna kandi mees Andrus Reimaa oli suusatama tulnud koos abikaasa Pille, poja Andrise ja tütre Andre-Liisaga. «Eesmärk on treenida Tartu suusamaratoniks. 1980ndatel oli kõva lause, et Eesti mehel peab olema nahktagi ja vähemalt korra tuleb läbi sõita Tartu maraton. Minu unistuseks on selle suurürituse starti kolmandat korda jõuda, aga enne tuleb vormi koguda,» rääkis politsei- ja piirivalveametis töötav Reimaa.

Teiseks lumele kippumise põhjuseks nimetas spordimees asjaolu, et mõlemad lapsed käivad suusatrennis, seega püütakse üheskoos suusatamiseks aega ja võimalusi leida. Kärstnas elav pere vaagis laupäeval ka Otepää või Mammaste varianti, ent otsustas oma maakonda jääda. Ehkki Holstre-Polli rajad ei ole hetkel tipptasemel, on Andrus Reimaa arvates keskuse kollektiiv teinud supertööd. «Eesti lumekaart näitab kõikjal ümbruses nulli, seega oleks kurta patt. Müts maha inimeste ees, kes seda rada ilma trotsides teevad ja hooldavad,» kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles