Viljandi järve uisurada on suletud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul kell 21 suleti Viljandi järvele rajatud uisurada. Rada haldav Viljandi Rattaklubi rõhutab, et alates 20. jaanuarist tuleb vältida uisurajal kõndimist, suusatamist ja uisutamist.

Rattaklubi andmetel on viimaste päevade jooksul plusskraadid sulatanud kõik järvejääl olnud lume. 20 sentimeetri paksusel jääkihil on 2—4 sentimeetri paksune veekiht, mille jäätumisel on 29. jaanuaril toimuvaks uisumaratoniks loodetavasti tagatud ideaalselt sile ja pragudeta võistlusrada.

Praegu on jäätunud vaid umbes 8–10-millimeetrine kiht rajal olevast veest ning uiskudega rajale astudes puruneb õhukene jääkiht, mis rikuks võistlusraja täielikult.

Praegu tuleb hoiduda 4,3 kilomeetri pikkusel uisurajal uisutamisest, et vältida raja hävimist. Rattaklubi soovitab uisuhuvilistel lähipäevil uisutada Viljandi Paala järvel oleval rajal või Viljandi järve Orika silla poolses osas. Rada avatakse esimesel võimalusel, kui lume sulamisest rajale uhutud vesi on alumise kihini jäätunud.

Kõige värskemat infot raja olukorra kohta leiab Viljandi Rattaklubi Facebooki lehelt.

Mikk Mihkel Vaabeli tehtud fotodelt on näha, kuidas tekivad rada rikkuvad killud. Kaardil on märgitud ala, kuhu lähipäevil ei soovitata inimestel minna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles