Sündiv Põhja-Sakala vald raha ette ei kuluta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Mihhail Korb (vasakul) andis praeguse Suure-Jaani vallavolikogu esimehele Arnold Pastakule uue valla nimega sildi kätte juba jaanuari alguses. Nüüd lisas valitsus veel 1,43 miljonit eurot ühinemistoetust.
Riigihalduse minister Mihhail Korb (vasakul) andis praeguse Suure-Jaani vallavolikogu esimehele Arnold Pastakule uue valla nimega sildi kätte juba jaanuari alguses. Nüüd lisas valitsus veel 1,43 miljonit eurot ühinemistoetust. Foto: Elmo Riig

Valitsus kiitis üleeile heaks Kõo, Kõpu ja Suure-Jaani valla ning Võhma linna ühinemise Põhja-Sakala vallaks. 1,43 miljoni euro suuruse ühinemistoetuse kulutamine on Suure-Jaani vallavolikogu esimehe Arnold Pastaku sõnul veel läbi arutamata.

Viljandi vald, kellega liituvad Tarvastu ja Kolga-Jaani, on otsustanud, et ühinemise järel saadavast toetusest kasutatakse pool miljonit eurot Viljandi veekeskuse ehituse rahastamiseks. Selliseid suurprojekte Arnold Pastaku sõnul Põhja-Sakala vald veel arutusele võtnud ei ole. 

«Liitumise praeguses etapis pole mingeid otsuseid langetatud,» lausus Pastak. «Oleme pidanud arutelusid üldprintsiibist lähtudes. Kõne all on olnud näiteks raha jaotamine piirkondlikel alustel elanike arvu järgi. Sellisel juhul saaks ühinemistoetust kasutada näiteks ühinevate omavalitsuste arengukavadesse kirjutatud või kolmeaastases finantsperspektiivis kirjeldatud projektide elluviimiseks. Arutelud, kus raha jagamise täpsed otsused langetatakse, seisavad aga alles ees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles