Riik hakkas pindala- ja loomatoetusi maksma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
e-PRIA logo.
e-PRIA logo. Foto: PRIA

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) alustas toetuste väljamakseid 2016. aastal maaelu arengukava pindala- ja loomapõhiseid toetusi taotlenud põllumeestele ja loomapidajatele. 14 liiki toetuste eelarve on kokku üle 53,5 miljoni euro.

Sel nädalal sai toetuse kätte enamik ohustatud tõugu loomade pidajaid: 615 inimest said kokku 570 000 eurot. Samuti on 12 kliendile välja makstud keskkonnasõbraliku aianduse toetus.

Kokku tuleb PRIA-l kinnitada 8565 otsust.

Toetuste määramise tähtajad on kehtestatud määrustes: käimasoleva perioodi kõigil meetmetel on selleks 10. veebruar, eelmise perioodi meetmetel on erinevusi.

«Kõigi eri liiki toetuste kohta tuleb igale kliendile koostada eraldi otsus, sellepärast valmivad otsused meetmeti erineval ajal ning ka raha võib kliendi kontole jõuda eri päevadel,» selgitas PRIA otsetoetuste osakonna menetlusbüroo juhataja Tanel Trell. Ta soovitab toetuse eeldatavat laekumise aega ja otsuste väljavõtete sisu vaadata e-PRIA teenustes. Andmed saavad seal nähtavaks pärast otsuse ja maksekorralduse valmimist.

Trell lisas, et kõigi toetuste väljamakse lõplik tähtaeg on 30. juunil, aga seda tehakse siiski varem. Allpool olevas tabelis on meetmete kaupa kirjas, millal PRIA prognoosib tegelikke makseid alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles