Viljandis reedel enam dokumente taotleda ei saa

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi teenindus on dokumenditaotlejatele avatud esmaspäevast neljapäevani kella 9–17.
Viljandi teenindus on dokumenditaotlejatele avatud esmaspäevast neljapäevani kella 9–17. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politseiamet tuletab meelde, et Viljandi teenindus on dokumenditaotlejatele avatud esmaspäevast neljapäevani kella 9–17 ning reedesel päeval on see suletud.

Politsei- ja piirivalveameti analüüsiteenistuse vanema Riina Senipalu sõnul jälgitakse pidevalt teeninduste töökoormust, et teenuse pakkumine klientide tegelike vajadustega tasakaalus hoida. «Viljandi teeninduses käivate klientide hulk on vähenenud ning lähiajal prognoosime külastatavuse vähenemist lisaks passi kehtivusaja pikenemise ning e-teenuste arenduste kaudu. Sellises muutuvas olukorras on politsei eesmärk oma piiratud ressursse võimalikult otstarbekalt kasutada ning ümber jagada,» põhjendas Senipalu.

Nii läksid väiksema töökoormusega teenindused juba möödunud aastal üle neljale tööpäevale ning kohalikud elanikud on suhtunud sellesse rahumeelselt ja mõistvalt.

«Uuest aastast on Viljandi teenindus avatud esmaspäevast neljapäevani ning reedeti suletud. See lahendus tagab mõistliku töökoormuse ning sellega väheneb tunduvalt aeg, mil teenindajad tühjas saalis klientide saabumist ootavad. Vabaneva teeninduspäeva arvelt säästetavad vahendid suunatakse omakorda vahetusse politseitöösse,» jutustas Riina Senipalu.

Amentiku sõnul tahab riigiamet  olla kogukonnale lähedal ja inimestele olemas. «Seega erinevaid asjaolusid arvesse võttes oleme läinud seda teed, et teenindused oleksid igas maakonnas, kuid oleme lühendanud teenindusaega, arvestades piirkonna klientide hulka,» selgitas Senipalu.

Mugavaks ja kiireks dokumendi taotlemiseks või kättesaamiseks soovitab politsei broneerida endale sobiv aeg leheküljel www.politsei.ee.  Lõuna-Eestis paiknevatest klienditeenindustest on esmaspäevast reedeni kella 9–17 avatud Tartu teenindus, kus on keskmisest suurem kliendivoog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles