Pärimusmuusika festival kutsub lavale uusi tegijaid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika festivali lõppkontsert Ando ja sõbrannad
Pärimusmuusika festivali lõppkontsert Ando ja sõbrannad Foto: Valdo Ots

Tänavu 25. juubelit pidav Viljandi pärimusmuusika festival kutsub kõiki muusikuid esitama uusi kavasid ja looma põnevaid koosseise. Üleskutse ajendiks on muusikamaastiku rikastamine ning soov pakkuda publikule tänavusel festivalil jätkuvalt meeldejäävat ja kõrgetasemelist muusikaprogrammi.

«Muusikamaailmas juhtub ja muutub palju ning kõige toimuvaga on raske kursis olla. Seetõttu on tähtis nii festivali korraldajatele kui artistidele luua demovoor, kus leitakse värskeid ideid ja uued koosseisud saavad end tutvustada,» selgitab Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik Tarmo Noormaa ootusärevalt ja loodab, et kõik uued ja põnevad arengud leiavad festivalil oma koha.

Tarmo Noormaa
Tarmo Noormaa Foto: Elmo Riig

Noormaa lisas, et pärimusmuusika festival võib uhkust tunda oma väga asjatundliku ja osavõtliku publiku üle, rääkimata tõsiasjast, et festivali pika ajaloo jooksul on inimeste muusikamaitset avardanud tuhatkond esinejat nii kodumaalt, lähinaabrite juurest kui paljudest väga eksootilistest paikadest. «Sestap on festivalil esinemine kindlasti omaette elamus, mida oodatakse ja mis kingib muusikutele nii loomingulist innustust kui ka siirast tagasisidet,» lausus programmipealik.

Viljandi pärimusmuusika festivali lavadelt on saanult tuult tiibadesse ja publiku sooja vastuvõtu koosseisud nagu Untsakad, Zetod, Trad.Attack!, Maarja Nuut ja Puuluup.

Eesti pärimusmuusika keskus kutsub Eesti muusikuid esitama oma demosid nii pärimusmuusika festivali põhiprogrammi kui rohelise lava mängukavasse. Pärimusmuusika žanrisse kuuluvad esitluslood on oodatud koos ansambli nime, tutvustuse, kontaktandmete, liikmete nimede ja pillide loeteluga meiliaadressil demo@folk.ee. Demode saatmise viimane kuupäev on 27. jaanuar. Inspiratsiooni leiab suvise muusikapeo teemast «Uut ja vana».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles