Hiina nädal tuleb koos kontsertide ja võitluskunstidega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina keelt hakati kahes Viljandi koolis õpetama 2012. aastal. Esimestel aastatel oli õpetaja Wu Xuhong.
Hiina keelt hakati kahes Viljandi koolis õpetama 2012. aastal. Esimestel aastatel oli õpetaja Wu Xuhong. Foto: Peeter Kümmel

Järgmisel nädalal on Viljandi gümnaasiumis ja Paalalinna koolis Hiina nädal, mille programmis on kontserdid, töötoad ja mängufilmid ning õpetatakse traditsioonilisi võitluskunste. Neljapäeval tuleb külla ka Hiina suursaadik Qu Zhe.

«Idee pakkuski välja Hiina suursaatkond, sest Viljandis õpetatakse hiina keelt nii Paalalinna koolis kui ka gümnaasiumis,» rääkis üks nädala korraldajatest Urmo Reitav. «Ühest küljest toetatakse keeleõpet ning samas on saatkonnal välja pakkuda stipendiumiprogramme nii õpilastele kui üliõpilastele.»

Reitav oli kuulnud Kuressaare linna esindajatelt, et seal on käinud mitu õpilast Hiinas noortevahetuse laagrites ning saanud ka stipendiume. «Miks meiegi ei võiks neid võimalusi ära kasutada?» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles