Suusasari algas ideaalsetel radadel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusasarja teine etapp sõideti kolmapäeval Viljandis Männimäel.
Suusasarja teine etapp sõideti kolmapäeval Viljandis Männimäel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kolmapäeva õhtul Holstre-Polli tervisekeskuse heas korras suusarajal sõidetud Viljandi suusasarja avaetapil nautis klassikalises tehnikas sprindivõistlust 44 osalejat.

Meestest tegi 700 meetri distantsil parima tulemuse Martin Nassar ja naistest Karolina Pugal.

Kolmandat korda Sakala suusaklubi eestvõttel teoks saavas sarjas peetakse arvestust kahes noorte, täiskasvanute ja veteranide klassis.

Sarja korraldajate kõneisik Silver Koovit tunnistas, et avavõistlusel startinute arv oli neile meeldiv üllatus. «Viljandimaal pole ju sellel talvel suusatamiseks palju võimalusi olnud, oleme rõõmsad, et startinuid oli sedavõrd palju,» kõneles Koovit.

Tema sõnul said osalejad Holstre-Polli tervisekeskuse staadionile rajatud tehislumel nautida ideaalses korras klassikalist suusajälge.

Suusasarja on kavandatud neli võistlusõhtut, teine etapp on plaanis 1. veebruaril Viljandi terviserajal neljakilomeetrise klassikasõiduna. «Aega veel on ja kahe nädalaga võib palju muutuda. Loodame et tuleb lund ja saame võistlusel kavandatult ära pidada,» kõneles Koovit.

Kolmel esimesel etapil on sarjas eraldistardist sõidud ja neile saab lähte vabalt valitud ajavahemikus kella 18–19. Neljas on 24. veebruaril ühisstardist sõit ümber Viljandi järve. «Sellised on plaanid, muudatustest anname teada,» lubas Silver Koovit.

Sarjas peetakse nii meestele kui naistele arvestust neljas vanuserühmas: 2005. aastal ja hiljem sündinud ning 2001. aastal ja hiljem sündinud noored, täiskasvanud ning 1976. aastal ja varem sündinud veteranid.

Sarja koondtabeli vanuserühmade parematele on välja pandud auhinnad ning kõigil etappidel osalenutele on loosiauhinnad.

Avaetapi tulemustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles