Juhtkiri. Riik keskustesse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Riigi koondumisest pealinna on räägitud aastaid. Põhjusega. Riiklikud asutused ja teenused on peaasjalikult optimeerimise lipukirja all tõepoolest pikema aja jooksul Tallinna või heal juhul paari suuremasse linna nihkunud. See on käinud plaanitult ja poolkogemata, täiesti avalikult ja üldsuse silme alt eemal.

Nüüd paistab aga üha selgemini välja, et valitsuse tasandil on toimunud põhimõtteline muutus. Sellest annab tunnistust ka justiitsminister Urmas Reinsalu vastus justiitsringkonnas tiirlevatest kuuldustest tingitud küsimusele, kas ministeerium mängib mõttega maakohtute majad Viljandi-sugustes maakonnalinnades sulgeda. Nagu tänasest lehest võib lugeda, välistab Reinsalu niisuguse võimaluse ühemõtteliselt ning viitab homme valitsuses arutusele tulevale teemale, kuidas viia riigiasutusi maakonnakeskustesse.

Isegi kui riigijuhtide plaani siirus kahtlusi ei tekita, ei maksa liiga vara hõiskama hakata. Seda on paslik teha siis, kui konkreetsed kolimisotsused on langetatud ning miski ei saa neid enam väärata. Küll aga võib juba praegu tõdeda, et nõnda selgeid lubadusi riiki riigi peale laiali jaotama hakata ei ole varem valitsuselt kõlanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles