Noortele hakatakse ideede elluviimiseks taas toetust maksma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Kogukonna arengut toetavate noorte omaalgatuslike ideede elluviimise toetamiseks antakse fondi «Nopi üles» kaudu rohkem kui 100 000 eurot. Lisaks pakutakse ideede elluviimiseks koolitusi, tuge ja nõustamist.

Eelmisel aastal 23 noorte ideed teoks teha aidanud fondi eelarve on mullusega võrreldes kolm korda suurem, olles kasvanud 105 949 euroni. Fondi kaudu toetatakse maksimaalselt 2000 euroga 7–26-aastaste noorte projekte, milleks võib olla üritus, objekti korrastamine, koolitus või vahendi soetamine.

Projektifondi algatanud Eesti noorsootöö keskuse direktori Edgar Schlümmeri sõnul on noored selle võimaluse hästi üles leidnud ning enda aktiivse tegevusega toonud paljudesse Eesti paikadesse põnevaid võimalusi.

«Noored tahavad ise teha ja neile tuleb selleks võimalus anda, sest just nii sünnivad nende vajadusi kõige täpseni arvestavad tulemused,» ütles Schlümmer.

Mullu sai tänu noorte enda initsiatiivile ja «Nopi üles» toetusele korda näiteks Põltsamaa lastebassein, kogukonna ühise pingutusena korrastati Sindis jalgpalliväljak, Hageris loodi mudelautoring, Elvasse soetati kiiged ja Räpina noortekeskusesse vahendid kokandusringi loomiseks.

Projektijuht Riin Luksi sõnul on fond suurepärane ja turvaline võimalus saada esimene kogemus projekti kirjutamisest ja elluviimisest.

«Projektimeeskonnas osalejad saavad väärtuslikke kogemusi, kuidas oma ideed sõnastada, esitleda ja teostada nii, et sellest võidab terve kogukond,» lausus Riin Luks.

«Nopi üles» uus voor algas 18. jaanuaril. Mulluste projektide ja teiste seniste tegemiste kohta saab lugeda internetist aadressil http://nopiyles.blogspot.com.ee/ või Facebookis.

Kogukonna arenguks mõeldud projektifondi haldab Eesti avatud noortekeskuste ühendus ning tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti noorsootöö keskuse elluviidavas, ESF-ist kaasrahastatud programmis «Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine» kirjeldatud tegevustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles