Juhtkiri. Piir on, aga kus?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kui hiljutises loomatsirkusi puudutavas debatis jäi see ehk veel lahtiseks, siis nüüd on selge: tahtmise korral saab linnavalitsus avalikus ruumis ja enda hallatavates hoonetes keelata ürituse korraldamist ka ilma, et peaks näpuga seadustes järge ajama. Piisab ka subjektiivsest hinnangust. Seda tõestab rae äsjane korraldus, millega öeldi kindel ei rassismihõnguliste ansamblite kontserdile lennukitehases.

Linnapea Ando Kiviberg põhjendab tänases lehes otsust eetilise kaalutlusega ning avaldab arvamust, et ükski omavalitsus ei tohiks nii vastuolulise sõnumiga artistide etteasteteks tingimusi luua. Tema kommentaaridest käivad läbi ka väljendid «ei pea õigeks» ja «ei toeta».

Tausta arvestades polekski linn saanud käesoleval juhul tugineda puhtalt väitele, et kontserdil võib tekkida raskusi avaliku korra hoidmise või seadustest kinnipidamisega. Miks? Sest üks ürituse korraldaja Kuuno Kuusik käis juba eelmisel nädalal politseiametnike jutul ning andis seal selge lubaduse, et kontserdil välditakse natsisümboolika kasutamist ja vägivalla õhutamist. Seega tegi linnavalitsus keelamise teed minnes kõige otsesemas mõttes poliitilise liigutuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles